یا رفیق من لا رفیق له
ایجاد رفاقت، دوست داشتن و دوست داشته شدن، نیازی مشترک بین همه انسانهاست.
ولی تفاوت دوست ها و دوستی ها ناشی از چیست؟
پنج ویژگی یک رفیق خوب که مشترک بین همه ماست:
۱. امیدواری
فرض کنید از مطب دکتر بیرون آمده اید، بی توجه به رفت و آمد ماشینها مسیر خود را در پیاده رو انتخاب می کنید، خش خش برگهای زیر پایتان هم نمیتوانند حواستان را از کلام آخر دکتر پرت کند: چاره ای جز عمل نداریم.
سرتان تیر می کشد، زیپ کاپشنتان را می کشید تا سستی قدمهایتان جبران شود، قطرات باران بر گونه هایتان می چکد اما هنوز بغض شما، آسمان چشمتان را تر نکرده، از طرفی به رهگذران توجهی نمی کنید و از دیگر سو دنبال کسی هستید که غمتان را با او در میان بگذارید.
اگر آن فرد، منفی باف و نومید باشد برایتان بهتر است یا مثبت نگر و امیدوار؟
دنبال که می گردید؟ فردی که وقتی مشکلتان را با او در میان می گذارید، از مواردی که ختم به بهبودشان شده برایتان بگوید یا مواردی را بیان کند که حتی با بیماری و مشکلی کمتر از شما، دچار سخت ترین شرایط و دشوارترین مراحل زندگی گشته اند؟
۲. شاد بودن
پشت میز خود نشسته اید و مشغول نوشتن هستید، موسیقی آرامی را انتخاب کرده و گوش می دهید، فنجان قهوه ای گوشه میزتان آماده است تا در تنفس بین نوشتنهایتان بنوشید، گوشی خود را سایلنت کرده تا افکارتان بهم نریزد، به لرزشهای مدام آن توجه نکرده و جواب دادن به تماس را به بعد از نوشتن موکول می کنید.
پس از فراغت از نوشته ای خوب و تاثیرگزار و پر مغز، سری به گوشی تان می زنید.
دوست دارید شماره کدام رفیقتان را ببینید؟
و یا با چه مکالمه ای روبرو شوید؟
آنکه در جواب جمله دوم شما، سفره دلش از اینجا تا آسمان پهن است و از همه چیز و همه کس گله و شکایت دارد؟ یا آنکه با کلام گرم و کلمات مثبت و انرژی بالایش حال خوب شما را تکمیل می کند؟
۳. مهربان بودن
تصور کنید سرمای سختی خورده اید، خانواده تان به سفر رفته و در خانه تنها هستید، هنوز پکیج را سرویس نکرده و یخچالتان هم از مواد خوراکی خالی است، لامپ اتاقتان سوسو می زند، آب جوشی را آماده کرده ولی قدرت انتخاب دمنوش مناسب را ندارید.
در این حال اگر زنگ خانه تان را بزنند، ترجیح می دهید چه کسی را ببینید؟ دوستی مهربان که با کیسه های پرتقال و لیمو وارد شده و یکسره به آشپزخانه رفته و پس از دم کردن دمنوشی گرم و مقوی، چراغ اتاقتان را عوض کرده و به سرویسکار پکیج زنگ می زند؟ یا فردی که از همان پشت در، وقتی بفهمد بیمارید، بر می گردد تا بیمار نشود؟
۴. قابل اعتماد بودن
تصور کنید برای ماموریتی فوری و کوتاه، باید سفر کنید، فرزند خود را باید در منزل بگذارید تا به امتحاناتش لطمه ای نخورد. چه کسی را برای مراقبت از خانه و فرزند انتخاب می کنید؟
کسی که روزی چندبار کلید خانه اش را گم می کند یا موبایلش را جا می گذارد یا کلاس فرزندش را فراموش می کند؟ یا کسی که علاوه بر نظم و تعهد مسولیتهای شخصی خود، می تواند مسولیتی چند روزه را نسبت به شما و فرزندتان عهده دار شود؟
۵. دانا بودن
فرض کنید معامله ای کرده اید، ملک خود را فروخته و مبلغش را بطور کامل دریافت نکرده و ملک جدیدی را نیز قولنامه کرده اید.
پس از چندی مطلع می شوید خریدار ملک شما، کلاهبردار بوده و با مشکلی جدی مواجه شده اید.
ترجیح می دهید چه کسی همراه و همدل شما باشد؟ کسی که اگر خودش هم چنین تجربه ای نداشته، از تجربه و علم دیگران درباره چنین موضوعی بهره می گیرد؟ یا کسی که به شما پبشنهاد می دهد، خریدار را تهدید کرده و اوضاع را پیچیده تر کند؟ همان دوستی معروف به خاله خرسه خودمان.
🌹🌹🌹🌹🌹
مسلما دوست ایده آل هرکسی، آن است که همه ویژگیهای فوق را دارا باشد، و بسته به شدت و ضعف خصوصیات یا اولویتهای روحی ما، کمیت و کیفیت دوستان ما متفاوت و در حال تغییرند.
راستی!
خود ما، دارای چند خصوصیت از موارد بالا هستیم؟
دیدگاههای بازدیدکنندگان
فرزانه فولادی
661 روز پیشخیلی عالی بود زهراجان . قلمت مانا